Over mij

Mijn leven kende een vrij klassieke tijdlijn: puberen, studeren, werken, overwerken, jezelf vergeten om jezelf vervolgens af te vragen waar je in godsnaam mee bezig bent.

“Live life to the fullest” was mijn levensmotto en ik wilde in alles slagen: werken, studeren, een bestuursfunctie, sporten, vrienden en een relatie opbouwen. Natuurlijk genoot ik ook van hard werken en een fit lichaam onderhouden. Bovendien, stappen en wat drinken met vrienden lukte aardig, maar van de rest bakte ik eigenlijk niks.

Ik was voortdurend moe, aan het klagen, onzeker en ik voelde me schuldig. Een faillissement van mijn werkgever deed uiteindelijk mijn emmer overlopen. Na jaren hard werken, kreeg ik een hoop ellende en nog meer stress als dank terug. Ik was er klaar mee en zegde per direct mijn baan als manager van een sportschool op.

Er kwam ruimte in mijn leven en daarbij voor levensvragen. En ik zocht antwoorden. Het werd tijd om mijn gedachten, leefstijl en gedrag te voorzien van een grondige opruiming. Ik zette mijn grootste talent in: organiseren. En ik ging weer studeren.

Tijdens de studie toegepaste psychologie, onderzocht ik veel over gezondheidsgedrag en hoe gedrag wordt beïnvloed.

Mijn grootste lessen

In die tijd realiseerde ik mij dat mijn leven een aaneenschakeling was van logische stapjes. Ik bedacht mij dat als ik stapjes zet, ik ook de richting kan bepalen. Dit inzicht gaf mij een flinke duw in de rug. Zelfreflectie en zelfonderzoek gaven mij invloed op mijn functioneren. Het was alsof ik weer zelf plaats nam achter het stuur van mijn auto die al die tijd werd bestuurd door iemand anders.

Ik werd fitter, leerde opnieuw studeren (want mijn oude ‘stampen tot tentamen’ manier faalde enorm bij mijn studie) en ik verbeterde drastisch mijn leefstijl. Gek genoeg lukte dat tijdens de drukste periode van mijn leven met een nieuwe baan, studie, stage en krijgen van een prachtige dochter. Maar door mijn mindset en vaardigheden kreeg ik het gedaan.

Ik ken veel mensen die worstelen met dezelfde uitdagingen die ik ook heb: jonge vader, drukke baan, de behoefte om aan alle verwachtingen te voldoen, terwijl het leven je aan alle kanten lijkt tegen te werken.

Onderwerpen die je niet even tijdens een gesprek op een verjaardag of met een paar uur coaching oplost. In mijn proces leerde ik fundamentele principes en technieken voor het verbeteren en hanteren van een sterke en vitale leefstijl. Ik gebruik ze dagelijks om mijn groei voort te zetten. Ik leerde om mijzelf te organiseren. Iets waar ik altijd naar op zoek was.

Uiteindelijk leidt dit voor mij tot een hele ontspannen manier van zelfontwikkeling. Nu help ik anderen bij hun ‘reorganisatie’.

Wil je meer weten over wat ik doe? Neem gerust contact op!